laboratorium
o nas
doradztwo
współpraca
galeria
kontakt
REKOMENDACJE
GDZIE KUPIĆ ?
DLA KOGO ?
PRODUKTY
ARTYKUŁY EKSPERTÓW
Laboratorium Kontroli Jakości Miody Polskie zajmuje się analizami żywności. W swojej pracy wykonuje wszystkie analizy związane z analizą składu i jakości miodów pszczelich jak również innych produktów pszczelarskich zgodnie z Rozporządzeniem Ministra Rolnictwa i Rozwoju Wsi z dn. 03.10.2003 z późniejszymi zmianami oraz Polską Normą - PN-88/A-77626 Miód pszczeli.
Wyposażenie laboratorium obejmuje wysokiej jakości sprzęt laboratoryjny pozwalający na wykonywanie pomiarów z wykorzystaniem technik:
W laboratorium wykonywane są analizy ilościowe, jakościowe oraz analizy sensoryczne prowadzone poprzez wykwalifikowany personel. Wyniki badań często prezentowane są w opracowaniach naukowych oraz na konferencjach naukowych krajowych i międzynarodowych.
Laboratorium wyposażone jest w sprzęt umożliwiający ekstrakcję i koncentrację analizowanych związków. Pozwala to na wykonywanie analiz poszczególnych składników żywności występujących w śladowych ilościach z wykorzystaniem ekstrakcji do fazy stałej (SPE).
Laboratorium Miodów Polskich wykonuje wysokiej jakości badania, do których zaliczają się: